06.10.20 | El Garraf planifica la seva reactivació

06.10.20 | El Garraf planifica la seva reactivació

Comença el procés de redacció del Pla Estratègic

El període 2021 / 2025 ha de ser el lustre de la reactivació per a l’economia del Garraf. Aquest és l’horitzó temporal del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica que tot just ha començat la fase participativa, prèvia a la redacció.

El PEAE Garraf es promou en el marc del Pacte per l’Ocupació i de resultes del Pla de Reactivació de la comarca, arran dels efectes de la pandèmia Covid-19. El Consell Comarcal ha fet encàrrec a l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf del procés de redacció d’aquest Pla Estratègic. El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i la Diputació de Barcelona donen suport a la realització del document de planificació.
La primera sessió de treball ha tingut lloc en el campus de la UPC i s’ha fet en modalitats presencial i telemàtica, alhora. Hi han participat els professors Juanjo Aliau, Andreu Català, Joaquim Oliver, Ignasi Perat i Sergi Menargues, juntament amb l’equip redactor del Pla. En l’intercanvi de parers s’ha posat l’accent en la necessitat de definir models i determinar nous escenaris a partir dels potencials amb els què compta la comarca, com ara els centres de coneixement, els equipaments culturals, les infraestructures portuàries i el sector sociosanitari i de suport a la dependència.

Aquesta reunió ha encetat l’etapa participativa en la què, fins a finals de novembre, es recolliran les aportacions de la ciutadania i les entitats que componen l’econosistema comarcal. Ja estan a l’agenda les sessions de treball que els propers dies tindran lloc a les seus del sindicat CCOO, el Gremi d’Hostaleria de Sitges i la Federació Empresarial del Gran Penedès. N’hi haurà moltes més: fins a una vintena de trobades amb membres d’altres col·lectius sindicals, sectorials i professionals.

La fase de participació també preveu la convocatòria de focus grup especialitzats en temes claus, com ara la sostenibilitat, la connectivitat, la mobilitat, la transició energètica, les infraestructures, els polígons i la formació, entre d’altres. A més, al voltant del Pla Estratègic els mitjans de comunicació estan programant espais de col·loqui i debat que aplegaran experts dels diferents àmbits socials i econòmics del Garraf.

El document final del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf es presentarà la primera quinzena de juny de 2021, després de la fase de redacció, contrast i avaluació que ocuparà els primers mesos de l’any vinent.