02.11.20 | El Pla Estratègic del Garraf promou la participació

02.11.20 | El Pla Estratègic del Garraf promou la participació

S’ha obert un espai internètic per dialogar amb la ciutadania

El mes d’octubre s’ha activat el procés de redacció del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf.

L’exercici prové d’una directriu del Pacte per l’Ocupació del Garraf i està coordinat per l’Agència NODE Garraf, per encàrrec del Consell Comarcal.

Al web www.plaestrategic.cat es proposa un espai de d’aportació obert a la ciutadania i les entitats.

Com a pas previ a la redacció del document estratègic, aquest darrer trimestre de l’any  es dedica a promoure la participació d’experts, professionals i coneixedors de diferents  aspectes que es consideren clau, sempre en relació amb l’entorn comarcal.  

Les primeres sessions de treball han tingut com a entitats amfitriones l’Escola  Politècnica Superior d’Enginyeria (UPC), la Delegació al Garraf de la Cambra de  Comerç de Barcelona, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials del Garraf i l’Alt  Penedès i la Federació Empresarial del Gran Penedès.  

Pels propers dies es seguirà una agenda de reunions de la mà del sindicat CCOO,  l’entitat de comerç FEM Ribes, el Gremi de Constructors del Garraf i l’associació  AICAT Garraf. Aquesta tanda continuarà fins a mitjans de desembre amb altres  col·lectius sindicals, professionals i gremials.  

A banda, l’etapa participativa del Pla Estratègic troba altres escenaris de diàleg en els  mitjans de comunicació. A la televisió comarcal, el programa Debat a bat està dedicant  un cicle al voltant de l’economia comarcal. També les emissores de ràdio de Cubelles i  Vilanova i la Geltrú han programat espais per parlar del mosaic econòmic del Garraf.  

Mitjançant els diferents apartats que s’ofereixen en el web www.plaestrategic.cat es  pot fer seguiment diari de les novetats del procés de participació, amb fotos, enllaços,  podcasts i, properament, les transcripcions textuals de totes les aportacions recollides,  tant en les sessions de treball com en els programes de ràdio i televisió.  

En el mateix web, l’apartat Opina convida a deixar comentaris que es tindran en  compte en la redacció de la partitura estratègica. També es pot fer arribar l’opinió a  l’adreça garraf@plaestrategic.cat 

El document final del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf es presentarà la  primera quinzena de juny de 2021, després de la fase de redacció, contrast i avaluació  que ocuparà els primers mesos de l’any vinent.